Când te-ai privit ultima dată?

Standard

oglinda_caciur_diana_blog

Întrebare aparent stupidă, nu? Ei bine, parţial aşa şi este. Ne privim zilnic. Ne uităm pierduţi în reflectarea noastră dintr-o oglindă mai mare sau mai mică pentru a căuta defecte sau din contră, în speranţa confirmării calităţilor pe care le avem sau le dorim. Păcat însă că oglinda nu reflectă mai mult decât imaginea fizică, percepută ca atare de persoanele cu care intrăm în contact zi de zi sau care ne au întipărită în amintire poza trăsăturilor noastre.

Dar când te-ai privit ultima dată fără oglindă? Când te-ai întrebat dacă eşti pe drumul cel bun, dacă eşti mulţumit de acţiunile tale sau de persoana care ai devenit? Rătăcind prin problemele cotidiene, agitat din cauza stresului şi mereu luptând cu preţiosul timp uiţi să tragi cu ochiul la ceea ce se află cu adevărat în sufletul tău. Când ai încercat ultima dată să te deconectezi de mediul în care îţi duci existenţa zilnic pentru a fi preţ de câteva clipe doar tu cu tine? Probabil că vârtejul zilelor stresante care nu se mai termină te-a prins într-un asemenea hal încât atunci când ai răgaz câteva clipe nu-ţi vine decât să te afunzi în lumea viselor pentru a-ţi odihni trupul istovit, nu din cauza muncii fizice, ci a minţii greu încercate.

Nu e atât de dificil ca din când în când să încerci un exerciţiu simplu de a te asculta pe tine. Aşa cum de multe ori îţi asculţi prietenii descărcându-şi sufletul în faţa ta, aşa îţi pot auzi şi strigătul din lăuntul tău care nu vrea şi el decât un prieten căruia să-i spună oful. Uită-te în jur şi observă lucrurile mărunte, dar frumoase pe care ai început să le ignori. Bucură-te de o ploaie răcăritoare de vară, sau de un apus colorat. Mulţumeşte pentru lucrurile frumoase din viaţa ta şi propune-ţi ţeluri, obiective pentru viitor. Gândeşte-te serios unde vrei să ajungi şi mai lasă „miorlăiala” deoparte. Nu te plânge de nerealizările tale atâta timp cât nu ai depus un efort consistent pentru a-ţi îndeplini visele. Fericirea este un echilibru. Nu fi tu cel care îl strică! Ai grijă ca balanţa să încline mereu către partea plină a paharului!

sursă foto: www.leahdipascal.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s